Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksiin

0

Ostoskorisi on tyhjä :(

20.04.2019 2 min lukuaika

Kun valitset itsellesi sopivia rintaliivejä:

Uudet rintaliivit on hyvä sovittaa aina yhdessä paidan kanssa. Valitse sopivan kevyt paita, jota käytät usein ja muista peilata näkymää myös sivuttain. Jos kyseessä on huomaamattomaksi tarkoitettu liivi, jonka et halua näkyvän esimerkiksi vaaleiden paitojen alta, kannattaa huomioida myös valaistus, jossa rintaliivejä sovitat.

Jos oma liivikoko tuntuu olevan hakusessa tai vanhat liivisi ovat tuntuneet kooltaan huonolta, lue seuraavat vinkit huolella. Voit laittaa vaikka omat vanhat rintaliivit päällesi ja vertaa niiden istuvuutta näihin ohjeisiin:

Ympärys

  • Aloita rintaliivien käyttö asettamalla hakaset aina ensin löysimpään kohtaan
  • Muut hakasrivit ovat myöhempää käyttöä varten, kun rintaliivien ympärys on alkanut löystyä
  • Kun nostat käsiä ylös, liivin tulisi pysyä paikallaan eikä nousta liikkeen mukana
  • Normaalissa ryhdissä seistessä liivin takaosan tulisi olla samassa tasossa etuosan kanssa
  • Ensimmäisillä käyttökerroilla liivi tuntuu päällä napakalta

Jos epäilet, että tilaamiesi rintaliivien ympärys on liian löysä, voit kokeilla laittaa hakaset takana tiukimpaan kohtaan. Tämä antaa hiukan vinkkiä siitä, miltä yhtä pienempi ympäryskoko tuntuisi päällä. Jos säätö menee heittämällä tiukimpaan, pienempi ympäryskoko voisi ehdottomasti olla hyvä valinta. Huomioithan tässä kohtaa rinnakkaiskoot.

Rinnakkaiskoot

Rinnakkaiskoot tarkoittavat rintaliivikokoja, joissa rintaliivien kupin koko säilyy jokseenkin saman kokoisena, mutta liivien ympärysmitta muuttuu; on hyvä tietää, että kupin koko on aina suhteessa rintaliivien ympärysmittaan eli C-kuppi 75 ympäryksen liiveissä on pienempi kuin C-kuppi 80 ympäryksen liiveissä. Otetaan esimerkiksi rintaliivikoko 80B, joka tuntuu kantajastaan ympärysmitaltaan liian löysältä, mutta kupiltaan sopivalta. Tällöin rinnakkaiskoko on 75C, eli ympärykseltään astetta kireämpi ja kupiltaan yhtä kokoa suurempi. Toinen esimerkki jossa 80B tuntuu kantajastaan liian kireältä, jolloin rinnakkaiskoko on 85A, eli astetta suurempi ympärysmitta, mutta kuppikooltaan pykälän pienempi. Toisin sanoen ympärysmittaa pienentäessä täytyy kuppia kasvattaa yhdellä koolla ja suurentaessa pienentää yhdellä koolla.

Kuppi

  • Kupin istuvuuteen vaikuttavat neljä eri asiaa: Ympäryksen napakkuus, olkainten oikea säätö, kupin syvyys, sekä kaarituen koko
  • Kaarituet asettuvat sopivasti rinnan taakse, eivätkä ne paina rintakudosta tai kainaloa
  • Kuppi täyttyy hyvin, kun rintaliivien reuna asettuu rinnan myötäisesti
  • Jos kuppi tuntuu oikean kokoiselta mutta reunus ei asetu rinnan myötäisesti, voi olla, että ympärys on liian löysä tai kuppi on liian syvä
  • Jos taas rintaa jää kupin ulkopuolelle kuppi on joko liian litteä tai kaari on liian pieni/kapea

Tilaa Mollyn Love Letter