Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksiin

0

Ostoskorisi on tyhjä :(

20.04.2019 2 min lukuaika

Rintaliivit on tärkeää pestä tarpeeksi usein. Koska liivit on tehty joustavista ja venyvistä materiaaleista, on tärkeää, että niiden joustavuus säilyy pitkään. Liivien istuvuuden ja mukavuuden kannalta on tärkeää, että rintaliivien materiaalit ovat hyvässä kunnossa ja toimivat tarkoitetulla tavalla. Jos esimerkiksi rintaliivien ympäryskangas löystyy ja menettää napakkuutensa, eivät rintaliivit tue enää yhtä hyvin ja saattavat alkaa "pyöriä" päällä. Jos olkaimet menettävät joustavuutensa, voi olla etteivät ne enää ole yhtä miellyttävät päällä kuin ostettaessa, tai joudut säätämään olkainten säädöt hyvin tiukalle.

Oletko joskus huomannut vuorattujen rintaliiviesi sisäpintaan muodostuvan pieniä ryppyjä hetken käytön jälkeen? Nämä rypyt ovat usein merkki siitä että liivit ovat joko jo elämää nähneet ja nuhjaantuneet, tai kyse voi olla myös väärästä tavasta pestä tai säilyttää rintaliivit. Kun liivien kuppi valmistusvaiheessa muotoillaan tiettyyn muotoonsa, on se myös tarkoitettu käytettäväksi siinä muodossa. Kun otat rintaliivit ja laitat ne täyteen pesukoneeseen taitettuna tai sullottuna, tarkkaan muotoonsa muotoiltu kuppi kärsii. Kuppi voi taittua ympäri ja kupille rakenteen antava vuoraus voi vaurioitua ja hapertua. Siihen voi tulla paljon pieniä "vekkejä" tai pahimmassa tapauksessa koko kupin yli menevä jälki, joka näkyy pahasti paitojen alta. Tämä sama ongelma voi tulla eteen, jos säilytät rintaliivejäsi väärin. Liivit tulisi mahdollisuuksien mukaan säilyttää hengittävässä ja väljässä tilassa, niin että ne pysyvät suorana eivätkä kupit ole taitettuina.

Rintaliivien hoito pähkinänkuoressa:

Noudatathan aina tuotekohtaista pesuohjetta. Älä käytä valkaisevia pesuaineita. Huolehdi, että sinulla on riittävästi rintaliivejä käytössäsi, jotta saat liivit tarpeeksi usein pesuun. Kun peset rintaliivit riittävän usein, vain kevyt pesu riittää. Liivit on hyvä pestä viileässä vedessä, jotta elastiset materiaalit eivät kärsi. Älä myöskään käytä huuhteluainetta, etteivät elastiset materiaalit kärsi. Erityisesti kaarituelliset rintaliivit on suositeltavaa pestä käsin, ettei metallinen tai muuten kova kaarituki vahingoita joko itse tuotetta tai pesukonetta. Helpon viisi askelmaisen  rintaliivien pesuohjeen kuvien kera löydät tästä.

Jos peset rintaliivit pesukoneessa, muista nämä:

 • Väljä koneellinen
 • Pesupussi (riittävän iso, johon rintaliivit mahtuvat taittamatta)
 • Hakaset kiinnitettynä
 • Hellävarainen ja viileä (30 astetta) pesuohjelma
 • Vältä liottamista, laita rintaliivit heti kuivumaan pesun jälkeen

 Jos peset rintaliivit käsin, muista nämä:

 • Käytä nestemäistä pesuainetta
 • Älä käytä kättä lämpimämpää vettä (30 astetta)
 • Puristele liivit kevyesti läpi pesuainevedessä
 • Kiinnitä erityisesti huomiota hikeentyviin kohtiin
 • Huuhtele huolellisesti
 • Älä taita tai hankaa


Kuivattaminen:

Kun asetat rintaliivit pesun jälkeen kuivumaan, huolehdi, etteivät kupit ole rypyssä tai ettei niissä ole painaumia tai "vekkejä" pesun jäljiltä. Vältä roikottamasta märkiä rintaliivejä esimerkiksi olkaimista, sillä kun liivit ovat märät, ne ovat painavat ja materiaalit saattavat venyä.

Alushousut:

Hellävarainen pesu. Noudata alushousujen pesussa valmistajan antamia pesulämpötiloja. Jos housuissa on liimasaumat, älä käytä huuhteluainetta. Suosittelemme pesemään pitsilliset alushousut aina pesupussia käyttäen.

Urheiluliivit:

Urheiluliivit on suositeltavaa pestä mahdollisuuksien mukaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Ne on helpoin pestä käsin heti treenin jälkeen, jotta hiki ja ihon rasvat eivät pääse kuivumaan kuituihin.


Tilaa Mollyn Love Letter