30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus

0

Ostoskorisi on tyhjä :(

18.10.2019 2 min lukuaika

Kuinka monet urheiluliivit sinulta löytyy kaapista? Entä oletko varma, että urheiluliiviesi koko on oikea? Uusia urheiluliivejä valitessa yksi tärkeimmistä asioista on tietää niiden käyttötarkoitus: minkälaiseen liikuntaan niitä tarvitaan ja kuinka paljon niiltä vaaditaan tukea. Lajista ja liivistä riippumatta urheiluliivin tulee olla napakka päällä. Mikä tahansa liivi on huono, jos koko on väärä ja sama pätee urheiluliiveihin. Jos ympärys on liian löysä tai kuppi liian suuri, ei liivi toimi tarkoituksen mukaisesti.

Mistä sitten tietää mikä on oikea koko?

Kaikki alkaa ympärysmitasta. Jotta urheilun aiheuttama rintojen liike ei rasittaisi hartioita ja haittaisi liikuntaa, on tärkeää että liivien ympärys hoitaa osansa. Ympäryksen tarkoitus on pitää liivit paikoillaan ja asettaa rinnat tiiviisti kehoa vasten. Valitse ympärysmitta, jossa pystyt vaivatta hengittämään, mutta joka on ensisovituksella jopa hiukan epämukava. Jokainen tietää mikä on itselle liian tiukka, mutta jos arvot kahden ympäryskoon välillä suosittelemme valitsemaan pienemmän. Koska urheiluliivit ovat kovemmalla rasituksella arkiliiveihin verrattuna, ne myös kuluvat ja löystyvät nopeammin. Tästä syystä on hyvä valita alkuun sopivan napakat liivit, jotta ne eivät käytössä tunnu löystyvän liian äkkiä.

Jos kierrät yleensä tiukat ympärykset ja puristavat liivit kaukaa, ei hätää. Napakka koko on välttämättömin kaikista aktiivisimmissa lajeissa. Mitä enemmän laji aiheuttaa pystysuuntaista liikettä rinnoillesi, sitä tärkeämpää on, että liivisi pitävät paketin kasassa; esimerkiksi juoksu tai ratsastus. Kevyempiin urheilumuotoihin, kuten kuntosalille, joogaan tai venyttelyyn voit mieluusti valita kevyempää tukea tai asteen rennompaa kokoa olevat urheiluliivit. Myös näissä lajeissa on kuitenkin hyvä käyttää urheiluliivejä arkiliivien sijasta. Urheiluliivien materiaalit on tehty kestämään voimakasta pesua, suurempaa rasitusta ja kosteutta.Kun ostat uusia urheiluliivejä on siis hyvä muistaa nämä seikat:

  • löytyykö sinulta sopivat liivit eri urheilulajeihin?
  • onko urheiluliivejä riittävän monet, jotta saat pestyä ne riittävän usein?
  • voisiko ympäryskoko olla napakampi?
  • ovatko rinnat napakasti mukana, eivätkä liiku kupin sisällä?
  • pystytkö sujuvasti liikkumaan liiveissä?


Näiden tärppien myötä toivotamme iloisia hetkiä urheilun parissa! Otathan rohkeasti yhteyttä, jos jokin jäi askarruttamaan - Asiakaspalvelumme odottaa jo innolla yhteydenottoasi! 🖤


Urheiluliivivalikoimamme löydät täältä.


Tilaa Mollyn Love Letter