Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksiin

0

Ostoskorisi on tyhjä :(

04.02.2020 2 min lukuaika

Rintaliivien pesu.. hirveää? Ei ehdi eikä varsinkaan jaksa? Rintaliivien pesemisestä on kuitenkin hyvä tehdä itselle selkeä rutiini; kun sinulla on oikea pesuaine ja muistat nämä vinkit, hoituu liivien pesu käden käänteessä! Pesuaineeksi kannattaa valita käsipesuun tarkoitettu, hellävarainen ja luontoystävällinen nestemäinen pesuaine.

Rintaliivit on hyvä pestä riittävän usein ja huolellisesti, jotta niiden materiaalit pysyvät hyvinä ja niiden käyttöikä säilyy mahdollisimman pitkänä. Suositeltavaa on pestä liivit noin 2-3 käyttöpäivän jälkeen. Liiveihin kerääntyy käytössä hikeä ja ihon rasvaa, jotka tukkivat kankaan kuituja ja muun muassa materiaalien elastisuus voi kärsiä, jos rintaliivien pesuväli tuppaa vierähtämään liian pitkäksi.

Rintaliivit eivät vältämättä tarvitse konepesua, vaan riittää kun ne käyttää kädenlämpöisessä pesuainevedessä, hellävaraisesti puristellen ja keskittyen eniten likaantuviin kohtiin. Pyykinpesukone tarjoaa vain turhaa pyöritystä ja mahdollisesti vähentää liivin käyttöikää kuluttamalla materiaaleja turhan paljon. Jos kuitenkin peset rintaliivisi pesukoneessa, muista käyttää siihen tarkoitettua pesupussia ja pestä liivit väljässä koneellisessa. Kun peset liivit tarpeeksi usein, kevyt ja hellävarainen pesu riittää mainiosti.

1. Käytä kädenlämpöistä vettä.

Rintaliivien pesuvesi lämpötila

2.Rintaliivien pesussa on hyvä käyttää nestemäistä pesuainetta, jotta liivit saa huuhdeltua hyvin ja niihin ei jää pesuainejäämiä.

Rintaliivien pesuaine

3. Puristele liivit hellävaraisesti kauttaaltaan läpi pesuainevedessä. Muista helposti likaantuvat kohdat: Olkaimet ja ympärys ovat hyvä käydä läpi, sekä erityisesti kainalon kohdat. Muista myös kaarituet/rinnan alle asettuva osa, koska se on otollinen hikeentymiselle.

Rintaliivien pesu puristele

4. Muista huuhdella liivit huolellisesti ja runsaalla vedellä, jotta pesuainejäämät eivät aiheuta käytettäessä ihoärsytystä.

Rintaliivien huuhtelu

5. Pesun jälkeen aseta rintaliivit kuivumaan ilmavaan paikkaan siten, etteivät ne pääse venymään. Älä siis roikota märkiä liivejä olkaimista, vaan taita ne vaikkapa keskeltä roikkumaan kuvan näyttämällä tavalla. Näin rintaliivit eivät veny ja ne pysyvät kauniisti muodossaan. On myös hyvä muistaa ojennella kupit siististi niiden tarkoitettuun muotoon.

Rintaliivien kuivattaminen

Heräsikö kysymyksiä? Asiakaspalvelumme odottaa jo innolla yhteydenottoasi! Jos haluaisit kysyä lisää rintaliivien pesusta tai sinulla on mielessä kiinnostavia blogipostauksen aiheita - laita meille viestiä tulemaan! 🖤

 

 


Tilaa Mollyn Love Letter